Geniet u ook altijd van die fleurige foto’s van woonkamers en tuinen vol planten? Het is werkelijk een lust voor het oog om te zien. Om dit in werkelijk te creëren, daar gaat nog heel wat tijd, kennis en geduld aan vooraf. Heeft u (nog) geen groene vingers? Kwekerij de Groot vertelt hoe u uw planten het beste kunt onderhouden.

Zoek informatie op

Heeft u een mooie kamerplant gekocht? Dan is het belangrijk om goed te weten hoe deze verzorgt moet worden. Veel kamerplanten hebben een gebruiksaanwijzing op de verpakking staan. Deze gebruiksaanwijzing biedt bijvoorbeeld hulp met de hoeveelheid water per week, de voorkeur voor zonlicht en plantenvoeding. Wilt u er helemaal zeker van zijn dat uw planten goed onderhouden worden? Zoek dan bijvoorbeeld online naar meer informatie over het verzorgen van deze kamerplant of vraag hulp wanneer u uw plant aanschaft.

Liever minder water dan te veel

Uit goede bedoelingen kunt u uw plant ruimschoots water geven. Dit bedoelt u waarschijnlijk goed, maar het werkt in veel gevallen juist tegenstrijdig. De meeste planten kunnen namelijk helemaal niet tegen te veel water. De wortels kunnen gaan rotten en dan is het einde verhaal voor de plant. Geef uw kamerplanten het liefst maar één keer per week water.

Warmte en zonlicht

Een plant die in de schaduw staat zal veel minder kans hebben om te overleven. Wilt u kamerplanten in huis? Zorg dan deze voldoende zonlicht krijgen. Zet de planten op een open plek in de kamer of bijvoorbeeld op de vensterbank. Iedere plant is anders. De een heeft veel behoefte aan zonlicht en de ander kan het beste geen direct zonlicht ervaren.

Goede planten zijn makkelijker te onderhouden

Gaan de planten die u koopt altijd snel dood? Dat hoeft helemaal niets te zeggen over uw capaciteiten. Hoe beter de plant gekweekt is, des te eenvoudiger het is om te onderhouden en hoe langer de plant meegaat. Tegenwoordig worden veel planten zo gekweekt dat ze extra sterk zijn. Deze planten zijn van topkwaliteit. Zo is het een stuk eenvoudiger om de plant te onderhouden.

Wilt u ook langer genieten van uw planten? Zorg dan dat u precies weet hoe u uw planten het beste kan onderhouden. Zorg er sowieso voor dat u weet hoeveel water en zonlicht de plant nodig heeft.

 

Author

admin

There are currently no comments.