Een carport laten plaatsen is de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder geworden. En dat is niet vreemd. We zijn immers trots op onze auto en willen dat die zo lang mogelijk meegaat. Een betrouwbare overkapping die jouw auto in weer en wind beschermd, is dan ideaal. Maar waarom zou je kiezen voor een carport en bijvoorbeeld niet voor een garage? Het antwoord is simpel: vanwege de vele voordelen die een carport vergeleken met een garage heeft.

Een carport is voordelig

Zo is een carport laten plaatsen aanzienlijk voordeliger dan een garage laten bouwen. Dit komt omdat een carport feitelijk alleen uit een overkapping bestaat. Een carport is in principe aan de zijkanten open is en hoeft niet – zoals een garage – afgesloten te worden door gemetselde muren.

Een carport is ruim, licht en beschermt goed

Vergeleken met garages zijn carports een stuk ruimer dan garages. Je kunt gemakkelijk de deur opendoen en de auto instappen. Veel garages zijn zo smal, dat je de deur niet volledig open krijgt en jezelf de auto in moet wurmen. Ook laten carports veel meer licht door. Dat is niet alleen visueel prettig, maar scheelt ook op de energiekosten. En ondanks dat carports aan de zijkanten open zijn, beschermen ze uitstekend tegen weersinvloeden als sneeuw, regen, dakpannen die van daken vallen of rondvliegende takken tijdens een storm.

Een carport betekent minder kans op roestvorming

Een echt verrassende meerwaarde van een carport laten plaatsen, is het feit dat carports roestvorming tegengaan. Door de open structuur krijgen wind en warmte de kans om het vocht weg te blazen of te verdampen, zodat de kans op roest kleiner is. In een garage is dit anders. Een garage is afgesloten en kent daardoor nauwelijks luchtcirculatie. Door dampvorming en condensatie van vocht ontstaat er dan sneller roest op of onder de auto.

Een carport is multifunctioneel

Door het open karakter van een carport kan deze multifunctioneel ingezet worden. Zo kun je een carport gebruiken als terras of als plek om te barbecue├źn. Een carport is tevens een mooie bergplaats. Zo kan deze dienen als een afdak voor de kinderfietsen of een extra opbergruimte om het speelgoed van de kinderen in op te slaan.

Een carport is minder gebonden aan regelgeving

Vergeleken met een garage kun je met een carport meer kanten op letterlijk en figuurlijk, omdat er minder regelgeving is. Zo mag een carport los tegen het huis gebouwd worden zonder vergunning. Maar ook, anders dan een garage, direct tegen de perceelsgrens aangebouwd worden. Een carport kan ook gewoon vergunningsvrij gebouwd worden, wat bij een garage meestal niet kan.

Author

admin

There are currently no comments.