Ga je je tuin op nieuw inrichten? Dat is vaak een hele investering, waar je zowel tijd en geld voor vrij moet maken. Maar wanneer de tuin eenmaal af is, weet je ook waar je het voor hebt gedaan. Zeker met de lente en de aankomende zomer in het hoofd, is het heerlijk als je heerlijk buiten kunt zitten en daarbij kunt genieten van de nieuwe tuin. Voorafgaande het inrichten van de nieuwe tuin, is het verstandig om een duidelijk plan uit te stippelen. Hierdoor kun je er voor zorgen dat de herinrichting van de tuin vlot verloopt en dat je ook niet buiten het vooraf gestelde budget treedt.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waar te beginnen?

Logischerwijze moet je bij het begin beginnen. Vereist jullie tuin een afrastering of omheining, dan is het belangrijk om eerst te kijken wat voor soort afrastering je precies wilt. Je hebt hierbij de keuze om een natuurlijke omheining van bomen zoals coniferen te gebruiken, daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor hekwerken, gaas, een houten schutting of een betonnen muur. De omheining waarvoor je kiest, is afhankelijk van het budget en van je persoonlijke voorkeur. Na het kiezen van de omheining, kun je verder met de rest van de tuin. Wat ga je met de grond doen? Wil je een grasmat, of heb je liever kunstgras? Of kies je voor een grasloze tuin, waarbij je alles laat betegelen?

De tuin inrichten

Met de voorbereidingen heb je al een groot deel van de inrichting van de tuin bepaald. Door de omheining, de grasmat of betegelde vloer heb je eigenlijk een bepaalde stijl of uitstraling neergezet, waarbij ook bepaalde bloemen en planten bij passen. Hierbij is het de vraag welke planten goed bij de rest van de tuin passen en hoeveel onderhoud je wilt verrichten. Sommige planten vereisen namelijk veel meer onderhoud dan anderen. Wil je veel bloemen, of heb je liever veel groen? Die keuzes zijn natuurlijk aan jou zelf. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de tuinmeubels. Tegenwoordig ziet men erg veel mensen die zo’n heerlijke loungeset op het terras hebben. Ga je ook voor zo’n relaxede loungeset, of heb je liever een tafel met stoelen waaraan je lekker buiten kunt eten?

Author

admin

There are currently no comments.